Andrei Baciu (MS): Dezideratul este acela de a construi o infrastructură de servicii medicale care să se ridice la nivelul european

0
122

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri despre viitorul pacienţilor cronici transfuzabili din România, că dezideratul este de a construi o infrastructură de servicii medicale care „să se ridice la nivel european”.

„Din punctul meu de vedere, aşteptările noastre trebuie să fie şi dezideratul este acela de a construi o infrastructură de servicii medicale care să se ridice la nivelul european. (…) Este o chestiune care nu ține numai de infrastructură, ține de partea medicală, dar ține foare mult și de partea pre-medicală. Este o chestiune care ţine de acces la informare, informaţie şi educaţie în partea pre-medicală. La fel de importantă este partea medicală. Partea de resursă umană medicală, care efectiv gestionează tot sistemul transfuzional din România unde sunt şi aceste opţiuni de a redobândi, a reintegra această specialitate”, a declarat Andrei Baciu, , în cadrul dezbaterii despre viitorul pacienţilor cronici transfuzabili din România, organizată de Coaliţia „Unitatea de sânge”..

„Extrem de importantă este, evident, și partea de infrastructură, fie că vorbim de infrastructura națională, fie că vorbim de colaborarea cu unitățile medicale”, a adăugat secretarul de stat.

 

 

Articolul precedentPreședintele CMR: Este necesară reorganizarea reţelei naţionale de transfuziologie
Articolul următorNormele de aplicare a serviciilor de telemedicină, aprobate de Guvern