Andrei Baciu, despre situaţia în care nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare

0
427

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că dacă se depășește rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare.

Andrei Baciu a spus, la un post de televiziune, că se observă o creștere semnificativă a numărului de infectări cu coronavirus și că următoarele zile vor fi decisive pentru a observa cum va decurge situația.

„Toate țările care au adoptat măsuri de relaxare au înregistrat o creștere a numărului de infectări. La noi, creșterea este semnificativă, trebuie să vedem exact cum decurg zilele următoare. E o creștere semnificativă. Este un criteriu – rata de 1. Când depășești această bornă, nu mai sunt recomandate măsurile de relaxare, pentru că riscul este exponențial. Eram la 0,6…0-,7 și urmează să evaluăm. Nu este singurul criteriu important, el variază în funcție de numărul de focare, de elasticitatea sistemului de sănătate. Ideea e să putem să tratăm toate persoanele care se îmbolnăvesc. Trebuie să ai capacitatea să oferi tratament”, a spus Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, există două tipuri de cazuri, respectiv cele generale, transmiterea comunitară și cele punctuale, focarele.

Articolul precedentPreședintele de onoare al AP, dr. Norina Gâvan, membru al Consiliului European al Podiatrilor
Articolul următorCoronavirus a reapărut în Muntenegru, ţară declarată liberă de COVID-19