Andrei Baciu: Credem într-o abordare sistematică, nu insulară a digitalizării în sănătate

0
654

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit, în cadrul videoconferinței online #Sănătatea: marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii, despre importanța telemedicinei și strategia Ministerului Sănătății pentru viitorul acesteia.

”I-am văzut utilitatea, există câteva proiecte pe care încercăm să le accelerăm, dar și să dezvoltăm proiecte noi. Trebuie să asigurăm sustenabilitatea finanțării digitalizării sistemului de sănătate, iar la Ministerul Sănătății au început discuțiile. Există oportunități financiare la nivel european pentru nevoile de digitalizare, avem o echipă care lucrează la aceste aspecte.

Credem într-o abordare sistematică, nu insulară. Dorim să construim un format integrat, cu rezultate măsurabile în următorii ani. Vom lucra și în domeniul legislativ, pentru a-l duce la un nivel european, astfel încât să avem pacienții în centrul sistemului de sănătate. Trebuie optimizat cadrul legal pentru fiecare soluție digitală care și-a dovedit eficiența”, a spus Andrei Baciu.

Sănătatea.TV a fost partener media al evenimentului.

Articolul precedentMotivele pentru care Guvernul nu a mai cerut votul Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă
Articolul următorFocar de COVID-19 în Secția de Cardiologie a SJU Miercurea Ciuc