Andrei Baciu (CNAS): În momentul de faţă, în România, nu mai ai nicio nevoie să apelezi la plăţi informale

0
218

”În momentul de faţă, în România, nu mai ai nicio nevoie să apelezi la plăţi informale”, a declarat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu. ”Trebuie să depăşim mentalitatea asta sovietică, pe bune, chiar nu mai e cazul de aşa ceva”, a subliniat președintele CNAS.

”Îmi doresc tare mult să conştientizăm foarte tare, cât se poate de real, faptul că în momentul de faţă, în România, nu mai ai nicio nevoie să apelezi la plăţi informale. Există, pentru chestia asta, toleranţă zero. Trebuie să depăşim şi capitolul ăsta din viaţa noastră, trebuie să păşim în viitor, nu se mai întâmplă nicăieri şi vă spun în calitate de medic, am lucrat în străinătate ani, am văzut multe spitale din multe ţări central, vest-europene, nord-americane. Chestia asta nu se mai practică decât în ţări din fostul bloc sovietic. Trebuie să depăşim mentalitatea asta sovietică, pe bune, chiar nu mai e cazul de aşa ceva”, a declarat Andrei Baciu, marţi, la un post de televiziune.

 

Articolul precedentBaciu (CNAS), despre dificultățile întâmpinate de farmaciile independente: Situaţia este una dificilă, nu neg acest lucru, admit această situaţie
Articolul următorSanitas Constanța: Ce prevede legislația privind orele de muncă suplimentară