Ancheta la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi!

0
216

Conducerea Spitalului de Boli Infectioase din Iasi a demarat o ancheta cu privire la conditiile in care un barbat seropozitiv a fost trimis cu propriul sange recoltat in eprubete, pentru a face analize la un laborator particular.

Dupa ce i s-a recoltat sangele in spital, barbatul seropozitiv a fost trimis de catre un medic cu probele de sange la un cabinet privat, pentru a se efectua acolo analizele. Situatia s-a produs in ciuda faptului ca spitalul are obligatia sa plateasca astfel de servicii si sa asigure transportul probelor de sange.

Managerul spitalului, prof. dr. Carmen Dorobat, sustine ca s-au incalcat normele privind transportul probelor biologice si ca transportarea in conditii necorespunzatoare a probelor de sange pe strazile orasului a reprezentat un adevarat pericol pentru cetateni.

Medicul in cauza va fi chemat in fata unei comisii de disciplina care va analiza conditiile in care s-a produs incidentul. Reprezentantii spitalului sustin ca ancheta se va finaliza la sfarsitul acestei saptamani.

Articolul precedentMamele de gemeni sau tripleti protesteaza in fata inaltei Curti de Casatie si Justitie
Articolul următorAsprina previne bolile de ficat