Anchetă la Spitalul județean Arad din cauza unui consum crescut de morfină

0
48

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a început o anchetă internă după ce în unitatea medicală, în urma unui control, s-a constatat un consum neobişnuit de mare de morfină, în perioada 1 aprilie 2020 – 31 mai 2021.

„În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante, faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi”, a declarat directorul medical al SCJU, Lenuța Timiș, pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu există şi o anchetă a Poliţiei în acest caz, fiind vorba doar de verificări interne.

Ad in title

Surse din cadrul unităţii sanitare au mai precizat că din primăvara anului trecut până în luna mai a anului în curs, din 11 000 de doze de morfină, s-au folosit mai mult de jumătate la o singură secție de ATI cu pacienţi COVID-19 ce este dotată cu doar 12 paturi.

Articolul precedentGheorghiță: Activitate sistată temporar în 11 centre de vaccinare anti-COVID. Alte 127, cu program redus
Articolul următorCâte spitale au solicitat avize pentru creşterea numărului de paturi pentru pacienţii non-COVID