Anca Dragu, despre vaccinarea obligatorie: Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii

0
63

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că este „un pas important” decizia CEDO potrivit căreia vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”.

„Decizia CEDO pare că pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”, a afirmat Dragu.

Întrebată dacă această decizie a CEDO poate determina obligativitatea vaccinării anti-COVID 19 în România, Dragu a răspuns: „Această decizie va fi luată în considerare de către specialişti când se va formula o recomandare sau alta. Dar este un pas important”, potrivit Agerpres.

Vaccinarea obligatorie este “necesară într-o societate democratică”, consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinţii unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinaţi, transmite AFP, citând o hotărâre a Marii Camere publicată joi.

“Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligaţii de vaccinare în condiţiile pandemiei actuale de COVID-19”, a comentat pentru France Presse Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO, subliniind „marja de apreciere lăsată de Curte statelor în politica lor de vaccinare”.

Articolul precedentProf. dr. Vlad Ciurea, despre scrisul de mână: Este o bună metodă de a preveni boala Alzheimer
Articolul următorINSP: Peste 38.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, în perioada 29 martie – 4 aprilie