Alte 208.000 de doze de vaccin AstraZeneca sosesc în România

0
58

O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca, de 208.000 de doze, va sosi în ţară, în noaptea de joi spre vineri, pe cale terestră, anunţă Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit CNCAV, dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel naţional.

Până în prezent, conform unui comunicat transmis joi, au fost recepţionate 486.000 de doze de vaccin AstraZeneca, iar din data de 15 februarie au fost vaccinate 158.013 persoane.

În ţara noastră, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 – 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de opt săptămâni.

Articolul precedentLa Libre Belgique: Concedieri de la Pfizer Belgia, o parte din activități, mutate în România
Articolul următorUniunea Europeană s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19