Alina Culcea a fost aleasă pentru un nou mandat de doi ani în funcția de președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, Cecilia Radu își păstrează și în acest mandat poziția de vicepreședinte ocupată și în ultimele șase luni, iar echipa de conducere a fost completată de Sévan Kaloustian, ales și el vicepreședinte ARPIM, se arată în același comunicat.

Potrivit aceleiași surse, boardul ARPIM este completat de alți patru membri, respectiv Jorge Ruiz Benecke, Bahadir Pakis, Cristina Barbu și Michel Eschenbrenner.  Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv.

Alina Culcea a fost președinte ARPIM și pe parcursul anului 2020, aleasă în această poziție începând din decembrie 2019.

Înainte de a fi președinte, Alina Culcea a ocupat poziția de vicepreședinte ARPIM, începând din februarie 2019, și a fost membru al boardului încă din anul 2016.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Alina Culcea este absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din București. A deţinut poziţii-cheie în companii precum Novartis, Pfizer, Actavis sau GlaxoSmithKline. Din februarie 2018, Alina a fost numită Director General al Amgen România.

“Aș vrea să mulțumesc colegilor din ARPIM pentru încrederea acordată și pentru sprijinul continuu care ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit proiecte importante, în beneficiul pacienților români, într-o perioadă dificilă, în care atenția unei lumi întregi a fost îndreptată către noi, producătorii internaționali de medicamente inovatoare. În ultimul an, am reușit să demonstrăm o mobilizare fără precedent și o colaborare continuă cu autoritățile, astfel încât astăzi putem avea și în România o soluție de vaccinare împotriva COVID-19 și noi speranțe pentru tratamente și soluții inovatoare în cazul unor boli grave”, a declarat Alina Culcea.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România, principalul obiectiv al Asociației fiind creșterea accesului pacienților la medicamente, ameliorarea calității vieții pacienților și implicit creșterea speranței de viață a românilor, se arată în comunicatul de presă.

ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA) organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale.