Alimentatia vegetariana

  0
  19

  Cristian Margarit, Consultant in Nutritie si Fitness

  Adoptarea unei diete vegetariane constituie o optiune luata in calcul din ce in ce mai frecvent, de catre multe persoane. Subiectul alimentatiei vegetariene antreneaza insa si multe polemici. Unii specialisti sustin ca o astfel de dieta este mai sanatoasa si benefica in multe afectiuni cronice, in timp ce altii afirma ca poate determina carente nutritionale.

  Cristian Margarit, consultant in nutritie si fitness, ne furnizeaza informatii utile despre alimentatia vegetariana, ce ar trebui sa consumam si ce este indicat sa evitam, pentru a avea o alimentatie echilibrata, bogata in nutrienti.

  Ad in title

  Soia se regaseste in multe meniuri vegetariene. Cristian Margarit ne atrage atentia asupra faptului ca majoritatea produselor pe baza de soia din comert sunt insa industrializate si ca urmare a acestui proces, proteinele de soia sunt insotite de o serie de toxine si reziduuri chimice.

  Potrivit rezultatelor unui studiu, soia afecteaza si fertilitatea masculina, unii specialisti atribuindu-i chiar numele de „pastila anticonceptionala vegetala”. Cristian Margarit recomanda, in schimb, asigurarea aportului de proteine din alimente precum: fasole, mazare, linte, ciuperci, nuci, alune, seminte si de asemenea, evitarea excesului de carbohidrati, care conduc la depozitarea kilogramelor in plus. Succesul dietei vegetariene este oferit de diversitatea de alimente, alegerea unor surse variate de proteine, grasimi, vitamine si minerale, necesare organismului.

  Articolul precedentMedicii de familie contesta contractul cadru
  Articolul următorMedicii de familie si reprezentantii MS au ajuns la un acord