Alertă europeană: Biscuiți retrași de la vânzare. Conținut peste limita admisă a oxidului de etilenă

0
55

În urma unei alerte europene privind conținutul peste limita admisă a oxidului de etilenă, un lot de biscuiți cu susan este retras de la vânzare.

”În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, a informat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Mai exact, este vorba despre produsul Croco Biscuiți Crackers Susan cu gramaj 150g de la Croco, cod de bare 5941194002959, cu data de fabricație a L001051120 5 noiembrie 2020 și data de expirare 2 august 2021.

ANSVSA a mai precizat că ”produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere. Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazine.”

Potrivit ANSVSA, oxidul de etilenă poate prezenta un potenţial risc pentru sănătate dacă este consumat repetat, pe termen lung.

 

Articolul precedentVIDEO O radiografie a sistemului sanitar românesc, cu deputatul Emanuel Ungureanu
Articolul următorCOVID-19: Re-open EU, aplicația cu măsurile de siguranță sanitară din întreaga Europă