Alegeri la Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti. Primul tur de scrutin incepe in data de 29 noiembrie 2015

0
301

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) da startul alegerilor pentru noua conducere in data de 29 noiembrie 2015. Mai exact, primul tur de scrutin va avea loc in zilele de 29, 30 noiembrie si 1 decembrie 2015, intre orele 8.00 si 20.00, la sediul CMMB, potrivit informatiilor postate pe site-ul institutiei.

in urma alegerilor vor fi desemnati membrii Consiliului Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, reprezentantii Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti in Adunarea Generala Nationala si membrii Comisiei de Cenzori a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

90 de candidati s-au inscris in cursa pentru cele 23 de pozitii de membru in Consiliul CMMB, in timp ce pentru un loc de reprezentant in Adunarea Generala Nationala concureaza 93 de medici. in acest caz, numarul de locuri va fi stabilit dupa ce va fi actualizata lista membrilor CMMB, norma de reprezentare fiind de 1 reprezentant la 200 de membri. Pentru cele trei pozitii din Comisia de Cenzori s-au inscris patru candidati.

Alegerile vor fi validate doar daca prezenta la alegeri va fi de cel putin doua treimi din cei 11184 de membri cu drept de vot. in cazul in care aceasta conditie nu va fi intrunita, atunci se va organiza un al doilea tur de scrutin in zilele de 6, 7 si 8 decembrie 2015.

Potrivit informatiilor furnizate de CMMB, dreptul de a vota si de a fi ales in organele de conducere il au doar medicii care sunt membri ai Colegiului, care au cotizatia platita la zi.

Candidatii s-au putut inscrie la alegeri atat pe lista membrilor Consiliului Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, cat si pe cea a reprezentantilor Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti in Adunarea Generala Nationala a Colegiului Medicilor din Romania, insa nu pot candida in acelasi timp si pentru cele de membri in Comisia de Cenzori.

Dupa validarea alegerilor de catre Comisia Electorala Centrala, Consiliul CMMB urmeaza sa se intruneasca pentru desemnarea Biroului Executiv al Colegiului pentru urmatorii patru ani.

Articolul precedentIntreruperea alaptatului. Care sunt recomandarile medicului.
Articolul următor150 de studenti la medicina au facut practica in Clinica de Ortopedie la Spitalul Elias printr-un program cu fonduri UE