În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 în urma testelor RT-PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându-se la trei, se arată în informarea Ministerului Sănătății.

„Angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în zolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase. În acest context, astăzi a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul în care își desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv.

Începând de mâine (miercuri, 12 august – n.r.), în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă.

Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare. Procesul de testare al angajaților continuă, conform normelor”, mai precizează sursa citată.