Agenţia Europeană pentru Medicamente a început examinarea vaccinului antiCOVID rusesc

0
41
Foto: france24.com

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a început examinarea vaccinului rus Sputnik V împotriva COVID-19, etapă crucială în vederea utilizării sale în Uniunea Europeană, transmite AFP.

”EMA a început un studiu continuu asupra Sputnik V, un vaccin contra COVID-19 dezvoltat de centrul naţional rus de epidemiologie şi microbiologie Gamaleya”, a indicat agenţia cu sediul la Amsterdam.

Pe de altă parte, fondul de sănătate rus RDIF a declarat că Moscova se aşteaptă ca mai multe ţări membre ale Uniunii Europene să aprobe până la finalul acestei luni utilizarea vaccinului Sputnik V şi că Rusia poate furniza vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din luna iunie dacă serul rusesc obţine aprobarea la nivelul UE.

Ad in title

Directorul RDIF, Kirill Dmitriev, a spus că acest fond promovează la nivel internaţional vaccinul Sputnik V.

Dmitriev a declarat pentru Reuters că doza de vaccin poate acţiona ca o punte între Europa şi Rusia şi că potenţiala sa lansare în UE nu ar trebui să fie politizată.

Articolul precedentANSVSA, despre posibilitatea ca oamenii să se infecteze cu noul coronavirus de pe alimente
Articolul următorVIDEO Conf. dr. Lidia Arhire, despre importanța conștientizării obezității de Ziua Mondială a Obezității