Adriana Pistol, despre tulpina Delta în România

0
431

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, a afirmat că tulpina Delta nu a devenit comunitară, deşi este majoritară între tulpinile care au fost secvenţiate în ţara noastră.

“Mi se pare îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri deşi nu este foarte mare este un semnal de alarmă, trendul este vizibil crescător şi acest lucru trebuie să ne facă pe toţi să fim ceva mai vigilenţi. Tulpina Delta, din fericire încă, nu putem să spunem că a devenit comunitară deşi este majoritară între tulpinile care au fost secvenţiate, este majoritară şi pentru că selectăm într-un mod destul de acurat persoanele care necesită acest tip de analiză, care ne sugerează nouă că ar putea să fie infectate cu altă tulpină decât tulpina iniţială, cea Alfa”, a declarat Adriana Pistol.

Articolul precedentGheorghiţă: România a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere lent progresivă a cazurilor de coronavirus
Articolul următorGheorghiță: Peste 2,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate în mediul rural