Administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, suspendată și în Suedia

0
13

Suedia a anunţat, marţi, că suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19 ca măsură de precauţie, relatează Reuters.

Germania, Franţa şi Italia au declarat, luni, că vor opri administrarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19, după ce mai multe ţări au raportat posibile efecte secundare grave, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect.

„Agenţia suedeză de sănătate publică a decis să suspende utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca până la finalizarea anchetei Agenţiei Europene a Medicamentului cu privire la posibilele reacţii adverse”, a afirmat Agenţia, într-un comunicat.

Vecinii scandinavi ai Suediei, Danemarca şi Norvegia, au raportat cazuri izolate de hemoragii, formare de cheaguri de sânge şi un număr scăzut de trombocite după vaccinarea cu AstraZeneca.

Agenţia suedeză pentru produse medicale a anunţat, luni, că a înregistrat zece cazuri de cheaguri de sânge şi unul cu nivel scăzut de trombocite în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca.

Articolul precedentBucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 4,24 la mia de locuitori
Articolul următorCehia, ţara europeană cu cel mai mare număr de contagieri cu SARS-CoV-2