Adeverințe privind exceptarea personalului medical de la gărzi şi îngriijirea pacienţilor COVID, verificate

0
100

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat reprezentanţilor corpului de control să verifice modul de eliberare, precum şi legalitatea unor adeverinţe medicale emise pentru personalul medical în vederea exceptării de la efectuarea gărzilor şi scutirea de la acordarea asistenţei medicale pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2.

Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătăţii a primit sesizări privind existenţa unui număr de 12 cazuri semnalate în două unităţi sanitare, precizează Ministerul Sănătăţii.

“Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificări din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar şi pentru pacienţii care aşteaptă din partea noastră corectitudine şi profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire şi alţii să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înţelege că trebuie să îşi facă datoria”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Articolul precedentStudiu: Un medicament antidepresiv poate reduce riscul de a face o formă gravă de COVID-19
Articolul următorOMS, nou plan de luptă împotriva pandemiei de COVID-19