Adela Cojan (CNAS): Rolul medicului de familie este esenţial în sistemul de sănătate

0
468

Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei, iar rolul său este esenţial în sistemul de sănătate, a transmis, joi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie.

„Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei. Rolul medicului de familie este esenţial în sistemul de sănătate şi fiecare dintre noi realizează acest lucru atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. În pandemie am realizat acest lucru mai mult ca oricând. Astăzi este încă un prilej de a le mulţumi medicilor de familie pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă în îngrijirea pacienţilor”, a transmis Adela Cojan.

Îngrijirea primară nu înseamnă doar tratarea unor afecţiuni, ci şi prevenirea apariţiei lor, a precizat președintele CNAS, subliniind că presiunea responsabilităţii care a apăsat pe umerii medicului de familie în pandemie a făcut aproape imposibilă activitatea în domeniul prevenţiei.

„Este timpul să îi ajutăm să aibă grijă de sănătatea noastră, să mergem la medicul nostru de familie şi atunci când nu ne supără nimic, pentru ca acesta să ne poată ajuta să ne menţinem starea de sănătate sau să depisteze la timp unele afecţiuni fără simptome, care, pe termen lung, ne pun în pericol sănătatea sau chiar viaţa”, subliniază preşedintele CNAS.

Articolul precedentMS: Patru decese la pacienți cu COVID, toți nevaccinați, de la ultima raportare. LA ATI sunt internate 125 de persoane
Articolul următorZiua Internaţională a Luptei Împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale: În România, numărul pacienților a crescut în ultimii 20 de ani