Actul normativ pentru acordarea a132.000doze de vaccin antiCOVID pentru Republica Moldova, aprobat de Guvern

0
76

Guvernul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, în ședința de joi, actul normativ care prevede acordarea pentru Republica Moldova a unui număr de 132.000 de doze vaccin împotriva COVID-19, din dozele achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

„Actul normativ prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19 ca urmare a activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii. Un număr de 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca vor fi alocate pentru Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit aceleiași surse, asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situații de Urgență-Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ad in title
Articolul precedentGuvernul a plătit 240 de milioane de lei pentru achiziționarea suplimentară de remdesivir
Articolul următorGuvern: Contracte de prestări servicii pentru personalul din centrele de vaccinare