Actualizări OMS ale regimului de tratament pentru persoanele cu TB

0
579

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, prin intermediul unei comunicări rapide, actualizări ale regimului de tratament pentru persoanele cu tuberculoză, care se reduce la patru luni, fiind administrat integral pe cale orală.

„Revizuirea arătă o performanță similară a regimului de tratament mai scurt comparativ cu regimul curent standard, atât din punct de vedere al eficacității, cât și al siguranței. Regimul de patru luni, care este mai scurt, eficient și integral oral, ar fi o preferință pentru mulți pacienți și, de asemenea, pentru programele naționale de TB, permițând o vindecare mai rapidă și ușurând sarcina atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul de sănătate. Tratamentul scurtat are potențialul de a îmbunătăți aderența și de a reduce costurile pacientului și ale sistemului de sănătate”, potrivit OMS – Global TB Programme.

Dr. Tereza Kasaeva, director al Global TB Programme OMS, a declarat că opțiunile de tratament pentru persoanele cu tuberculoză sunt în creștere datorită cercetărilor care generează noi descoperiri.

„Regimurile eficiente mai scurte sunt esențiale pentru a asigura un acces mai bun și o mai bună aderență la tratamentul TB, precum și pentru a salva vieți și a reduce suferința ”, a declarat dr. Tereza Kasaeva.

În acest context, dr. Tereza Kasaeva a spus că „solicităm un angajament reînnoit din partea oficialilor și sprijinul părților interesate pentru a ne asigura că aceste actualizări sunt implementate rapid”.

Potrivit OMS, această comunicare rapidă are ca scop informarea pentru programele naționale de TB, a partenerilor tehnici și a altor părți interesate cu privire la constatările și considerațiile cheie cu privire la utilizarea regimului de patru luni, după evaluarea noilor dovezi, pentru a permite planificarea la nivel de țară.

În prezent, tratamentul tuberculozei sensibile se administrează pe o durată de șase luni.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorIoana Mihăilă participă la reuniunea Consiliului ministerial EPSCO, la Luxemburg