Din cauza temperaturilor foarte ridicate, actiunea de masurare a tensiunii arteriale din cadrul Campaniei Nationale „Viteza ucide…nu numai in trafic.Controleaza-ti tensiunea arteriala” programata pentru 23-24 iunie, in Piata Unirii din Iasi se desfasoara in urmatorul interval orar:

23 iunie- 09.30 – 15.30 si 16.30 – 20.00

24 iunie – 08.00 – 13.30

Actiunea de masurare a tensiunii arteriale de la Iasi se desfasoara cu prilejul Primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune, care are loc la Biblioteca Centrala Universitara din Iasi, in perioada 21-23 iunie.
Prima actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale initiata de Societatea Romana de Hipertensiune a debutat in Senatul Romaniei, in data de 14 mai, in randul factorilor decidenti, pentru a marca problematica hipertensiunii arteriale in Romania. A doua actiune a avut loc in data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale. in corturile special amenajate din curtea Spitalului Coltea, aproximativ 600 de bucuresteni au beneficiat de masurarea gratuita a tensiunii arteriale, precum si de sfaturile medicilor specialisti prezenti.
Actiunea de masurare a tensiunii arteriale de la Iasi se desfasoara cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi.