Acţiune de înmânare a adeverinţelor de vaccinare anti-COVID persoanelor imobilizate la domiciliu din Oradea

0
45

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea desfăşoară o acţiune de înmânare a adeverinţelor de vaccinare persoanelor imobilizate la domiciliu sau nedeplasabile din municipiul Oradea care au fost vaccinate împotriva COVID-19, prin intermediul echipei mobile a DSP Bihor.

Acțiunea vine în sprijinul persoanelor vulnerabile din municipiul Oradea, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Local al Municipiului Oradea.

”Începând cu data de 25 ianuarie 2021, asistentele medicale şi consilierii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea au contactat telefonic aproximativ 1.500 de persoane aflate în baza noastră de date, în vederea înscrierii pe listele de vaccinare pentru echipa mobilă. Totodată, în această perioadă au fost puse la dispoziţie de către instituţia noastră 5 numere de telefon la care persoanele imobilizate la domiciliu sau nedeplasabile ne-au contactat în vederea vaccinării împotriva COVID-19, în cadrul etapei a doua a strategiei de vaccinare”, se arată în comunicat.

Ad in title

Astfel, au fost identificate 858 de persoane, dintre care persoane imobilizate la domiciliu sau nedeplasabile, asistenţi personali ai acestora, precum şi membrii familiei care locuiesc în aceeaşi gospodărie, care s-au înscris pentru vaccinare şi care au fost vaccinate de către echipa mobilă formată din personalul medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

”Rolul nostru, al celor din asistenţă socială, este să fim aproape de cei din comunitate, să le aflăm nevoile şi să îi sprijinim acolo unde este nevoie”, mai scrie în comunicat.

 

Articolul precedentGCS: În Bucureşti continuă scăderea ratei de infectare, cu o incidenţă de 0,19 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorCâți tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID-19. Datele CNCAV