Acordul Bianual de colaborare intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost semnat

0
59

Ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog si Zsuzsanna Jakab, directorul regional al Biroului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii au semnat in data de 10.09.2017 Acordul Bianual dintre Ministerul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii 2018-2019.

Ministrul Sanatatii a condus in aceasta perioada delegatia Romaniei la cea de-a 67-a sesiune a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

,,Am avut o intalnire foarte buna cu directorul Biroului pentru Europa al OMS, dna. Zsuzsanna Jakab. in primul rand, am discutat despre campania de vaccinare anti rubeola-rujeola-oreion pe care Ministerul Sanatatii o desfasoara in aceasta perioada, precum si despre aprovizionarea cu vaccinuri si acoperirea vaccinala. De asemenea, am discutat mai multe posibilitati de stopare a exporturilor paralele de medicamente, dar si despre maparea serviciilor de sanatate publica”, a declarat prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii.

Conform unui comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii, Directorul OMS pentru Europa l-a asigurat pe ministrul Sanatatii de suportul OMS. La Budapesta, ministrul Sanatatii continua de asemenea campania de promovare a candidaturii Romaniei pentru relocarea Agentiei Europene a Medicamentului la Bucuresti, in urma Brexit-ului. Delegatia Romaniei va avea intalniri cu oficiali din Slovenia si Estonia.

Articolul precedentA inceput campania „Doneaza o sansa la viata”: Fii Eroul din umbra!
Articolul următorPrimaria Generala va aloca fonduri suplimentare pentru spitale si ambulante