Acidoza in diabetul zaharat de tip 1 se poate preveni

0
43

Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 pot prezenta si simptome de acidoza diabetica, sustine prof. dr. Mariana Graur, presedintele Societatii Romane de Nutritie. Desi rara in cazul diabeticilor, cetoacidoza poate fi descoperita in cadrul unui control medical riguros si, mai mult decat atat, acidoza dibetica se poate preveni, a declarat, pentru Sanatatea TV, prof. dr. Mariana Graur.

Acidoza diabetica sau acumularea de acizi cetonici in organismul unui diabetic coincide cu un ph al sangelui mai mic de 7, 35.

Potrivit prof.dr. Mariana Graur, pacientii trebuie sa fie atenti cu simptomele lor deoarece, spune prof. dr. Mariana Graur, cand apare cetoacidoza, apar si semnele de diabet zaharat. a€œBolnavul urineaza mult, este astenic, ii dispare pofta de mancare, iar daca mai apar si greturi si varsaturi, atunci urgenta e mare”, a declarat prof. dr. Mariana Graur.

Cu toate acestea, un procent neinsemnat dintre cei 10 % bolnavi cu diabet zaharat de tip 1 prezinta din cand in cand semne de acidoza diabetica, a mai adaugat prof. dr. Mariana Graur.

Articolul precedentInca un bebelus ars la Maternitatea Giulesti a murit
Articolul următorSteatohepatita non-alcoolica, prima boala nou descrisa a secolului XXI