Accesul apartinatorilor a fost restrictionat in Institutul „Marius Nasta”, din cauza gripei

0
540

Accesul apartinatorilor in Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a fost restrictionat, din cauza gripei.  ”Avand in vedere faptul ca, in perioada 15.01.2020 – 20.01.2020 au fost confirmate doua cazuri de gripa de tip A in Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta (IPMN),‭ ‬este necesara restrictionarea accesului apartinatorilor in incinta IPMN, in vederea limitarii aparitiei cazurilor de infectii cu virus gripal in randul pacientilor internati”, au transmis reprezentantii institutiei. 

Potrivit celor mai recente date transmise de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, de la inceputul sezonului 2019-2020 pana pe 19 ianuarie au fost inregistrate 3 decese confirmate cu virus gripal, din care 2 tip A, subtip (H1)pdm09 si 1 tip B.

De asemenea,de la inceputul sezonului au fost confirmate 243 cazuri de gripa. in ceea ce priveste gripa clinica, au fost raportate la nivel national 1.389 de cazuri, mai putin cu 40% comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent (2314 cazuri).

 

Articolul precedentSpecialistii propun scannere termice pe aeroporturile din Romania, pentru a depista noul coronavirus
Articolul următorMersul la cinema, la fel de benefic casi exercitiile cardio usoare – studiu