Acces mai rapid la servicii medicale, pentru pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă

0
410

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune a anunțat că pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor avea acces mai rapid la servicii medicale în apropiere de domiciliu, în județul de reședință.

„Prin modificarea Normelor tehnice de aprobare a programelor naționale curative, orice spital se pot acredita pentru a fi inclus în Programul național de tratament al bolilor neurologice. În aceste condiții pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor putea să fie tratați și monitorizați de către medicul neurolog din județul de reședință fără a mai fi nevoiți să se deplaseze sute de kilometrii într-un centru universitar acreditat”, se arată într-un comunicat al Asociației.

Potrivit aceleiași surse, spitalele se pot înscrie în vederea acreditării completând documentele publicate în Ordinul Ministerului Sănătății nr 1225 publicat în Monitorul Oficial în data de 24 decembrie 2020.

„Îmbunătățirile aduse programului național de scleroză multiplă atât în vederea actualizării protocoalelor terapeutice cât și acreditării a cât mai multor centre de neurologie în toată țara se datorează colaborării dintre Societatea Româna de Neurologie și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA cu sprijinul Comisiei de Neurologie a Ministerului Sănătății și a specialiștilor din Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, se arată în același comunicat.

Articolul precedentKyriakides consideră ”inacceptabile” întârzierile în livrarea vaccinurilor AstraZeneca
Articolul următorCEO-ul AstraZeneca, regrete pentru lipsa de colaborare a guvernelor în lupta împotriva pandemiei