A XII-a ediție a Conferinței Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila”: „Medicina integrativă: știință, tehnologie și umanitate”.

0
314
În perioada 6-11 noiembrie se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Conferinței Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila”, cu tema „Medicina integrativă: știință, tehnologie și umanitate”.
„În ultimii 20 de ani, cercetarea știintifică s-a dezvoltat exponențial ca volum si calitate, inteligența artificială, Big Data și tehnologiile avansate având acum valențe nebănuite în trecutul apropiat. Considerăm că această explozie informațională trebuie integrată în medicina clasică, cea de la patul bolnavului, umanitatea, empatia și comunicarea fiind fundamente perene ale competenței profesionale. Încrederea pacientului în medic, împreună cu profesionalismul, tehnicile miniinvazive sau tratamentele de ultimă oră aplicate cu succes în lumea medicală modernă și, implicit, în spitalul nostru, sunt ingrediente ale unui act medical de calitate.
În acest an postpandemic, ne propunem o abordare deschisă, largă și pătrunzătoare a întrebărilor ce constituie intotdeauna motorul progresului în medicină, manifestându-ne, totodată, deschiderea de a intra și în dialoguri contradictorii, cu argumente solide, fundamentate științific, care să întărească la final practica uzuală și, implicit, să crească eficiența diagnosticului și tratamentului de specialitate.
Ultimii 3 ani, prin activitatea desfășurată în prima linie a luptei antipandemice, am avut ocazia să ne convingem de ceea ce spunea Mark Twain: <<nu ceea ce nu știm ne aduce necazul, ci ceea ce credem că știm și nu e așa>>.
Care sunt actualitățile și tendințele în chirurgia parietală, mamară și hepatobiliopancreatică? Cum putem integra clinic noutățile din neurooncologie și neurogenetică? Cine poate beneficia de radiologia intervențională sau de tratamentul rapid al accidentului vascular cerebral? Când apare rezistența multibacteriană? Acestea sunt doar căteva dintre întrebările la care vă invităm să găsim răspunsuri, să schimbăm opinii profesionale. 
Totodată vă provocăm să participați și la alte controverse apărute în domeniul gastroenterologiei, medicinei interne, chirurgiei toracice sau urologice, cardiologiei, psihiatriei și, ultima dar nu cea din urmă, din cel al medicinei de urgență.
De asemenea, într-o reală încercare de conectare a palierelor profesionale, vor avea loc și sesiuni ale rezidenților și asistenților medicali, parte integrantă a efortului nostru medical de echipă.
Invitați prestigioși din tară și din lumea medicală internațională vor întregi tabloul schimburilor de experiență și al colaborării. Ambianța modernă a Amfiteatrului Ambulatorului Clinic Integrat ne va prilejui o (re)întâlnire de înaltă ținută științifică dar și de reală apropiere umană”- transmite gral. mr. medic prof. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu, președinte al evenimentului.
Articolul precedent Operația de slăbire ar putea deține cheia pentru tratarea diabetului zaharat definitiv?
Articolul următorAndrei Baciu, numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Decizia, în Monitorul Oficial