A treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru personalul sanitar, aprobată în Thailanda

0
247

Ministrul thailandez al Sănătăţii, Anutin Charnvirakul, a anunţat luni că personalul sanitar va primi a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru a ameliora protecţia împotriva noilor variante ale coronavirusului, relatează EFE.

Medicii şi asistenţii thailandezi din prima linie de combatere a pandemiei au început să primească din aprilie vaccinul produs de compania chineză Sinovac.

În faţa detectării unor infecţii în rândul personalului sanitar vaccinat anterior, autorităţile thailandeze au aprobat administrarea luna aceasta a unei a treia doze de vaccin dintre cele produse de AstraZeneca sau Pfizer.

Ministerul Sănătăţii a informat că din aprilie până în prezent au fost vaccinaţi cel puţin 618 lucrători sanitari care au contractat virusului, dintr-un total de 677.348 de persoane.

Thailanda a început de luni să aplice o serie de restricţii în zonele cele mai afectate de un nou focar, între care Bangkok şi provinciile învecinate unde multe dintre contagieri sunt asociate variantei Delta.

Printre aceste restricţii se numără interdicţia de deplasare pe timpul nopţii, a reuniunilor de peste cinci persoane şi închiderea centrelor neesenţiale, precum şi recomandarea populaţiei de a nu ieşi din casă, printre altele.

Ţara, care se confruntă cu cel mai grav val de contagieri şi de decese de la declanşarea pandemiei, a înregistrat luni 8.656 noi cazuri de COVID-19 şi 80 de decese, ridicând bilanţul total la 345.000 de contagieri şi 2.791 de decese.

Ritmul vaccinării suferă amânări faţă de previziunile oficiale, astfel încât doar 5% dintre cei 69,7 de milioane de vaccinaţi au fost vaccinaţi cu schema completă.

Articolul precedentStrategia de vaccinare anti-COVID, schimbată în Thailanda: Prima doză cu Sinovac, rapelul cu AstraZeneca
Articolul următorSCJU Arad realizează un nou tip de testare pentru depistarea virusului SARS-CoV- 2