A 30-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Endocrinologie: Peste 600 de participanți, prezenți fizic

0
245

Peste 600 de participanți, prezenți fizic, la cea de-a 30-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Endocrinologie, ce se desfășoară în perioada 19-22 iunie.

”Nu ne-am vazut de doi ani, dar în acești doi ani pe mulți dintre dumneavoastră cu care am interacționat v-am simțit total implicați în proiectele Societatății Române de Endocrinologie și sunt convinsă, mai ales după ce am vazut numărul foarte mare al colegilor tineri prezenți la acest Congres, că Societatea Română de Endocrinologie are viitor, dar bineînțeles și un prezent bazat pe trecut și cu conștiința trecutului. Congresul din acest an are un element simbol – Cheia, Cheia Societății Române de Endocrinologie. Anul acesta, îmi voi încheia mandatul de președinte al Societății Române de Endocrinologie și voi preda mai departe cheia Societății către doamna profesor Carmen Georgescu, viitorul președinte al Societății Române de Endocrinologie”, a precizat Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie (SRE), în cadrul ceremoniei oficiale al celui de-al 30-lea Congres Național al Societății Române de Endocrinologie.

Și în acest an, Societatea Română de Endocrinologie a pregătit un program științific care să vină în întâmpinarea nevoilor de informație științifică relevantă pentru practica clinică.

Printre temele abordate, se numără:

  • Actualizări în tumorile neuroendocrine – tratament și diagnostic
  • Modelarea bolii cronice în funcție de tulburările glicemice: puntea dintre diabetul de tip 2 și riscul cardiovascular
  • Confirmarera remisiunii bolii Graves după tratament cu antitiroidiene de sintează
  • Obezitatea: problemă majoră și prioritară
  • Forumul Român de Obezitate FORO – misiune și organizarea îngrijirii
  • Boala Cushing – ghidurile și practica clinică în noua decadă
  • Sindromul de fragilitate și sistemul endocrin la vârstnic
  • Noile ghiduri în hiperparatiroidismul primar
  • Managementul osteoporozei în 2022 – provocări și perspective
  • Tiroida și sarcina

Pe parcursul celor patru zile de congres, știința se va îmbina armonios cu networking-ul știintific astfel încât informațiile din cadrul Congresului Național al Societății Române de Endocrinologie să contribuie ca plus valoare în practica clinică de zi cu zi.

Astfel, lectori de prestigiu vor aborda, pe parcursul sesiunilor științifice, noutățile clinice în relație cu managementul afecțiunilor endocrine, respectiv cercetării științifice în domeniu.

Organizatorul științific al manifestării este Societatea Română de Endocrinologie (SRE), iar managemntul și logistica evenimentului sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentUMF “Carol Davila” a depus un proiect de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență
Articolul următorProf. univ. dr. Cătălina Poiană: Societatea Română de Endocrinologie suntem noi toti. Datoria noastră este să clădim fundamente științifice și să dezvoltăm SRE