8.000 de persoane au cerut să beneficieze de programul „Testăm pentru vacanţă”, anunță PMB

0
322
Sursa foto: Primăria Municipiului bucurești

Peste 8.000 de bucureşteni au solicitat, în 48 de ore, înscrierea în proiectul „Testăm pentru Vacanţă”, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

„Aşa cum am promis, am făcut cât mai rapid toate demersurile astfel încât bucureştenii care călătoresc în scop turistic în Grecia sau în altă ţară care solicită testul COVID să se poată înscrie în acest proiect al Primăriei Capitalei şi să poată efectua, gratuit, testele RT-PCR. Este un proiect care are un succes extraordinar, în doar două zile s-au primit peste 2.500 e-mail-uri, în care s-au solicitat teste pentru aproximativ 8.000 de persoane, părinţi, copii, bunici. După completarea formularelor necesare, toate aceste persoane vor fi repartizate la cele 12 clinici partenere, în funcţie de perioada în care au programată vacanţa”, afirmă primarul Capitalei, Gabriela Firea.

PMB arată că cetăţenii Municipiului Bucureşt care vor solicita în mod voluntar înscrierea în proiect şi nu se află în categoriile definiţiilor de caz, aşa cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a COVID-19, elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică din România şi care urmează să călătorească în străinătate în scop turistic, se pot înscrie pentru a fi testaţi gratuit de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, la adresa de email vacanta2020@pmb.ro. În proiectul „Testăm pentru Vacanţă” se pot înscrie, pentru început, 9.000 de bucureşteni.

Includerea beneficiarilor în proiect se realizează prin transmiterea unei cereri de includere. Această cerere trebuie să fie însoţită de copie CI şi/sau Certificat de naştere (în cazul minorilor sub 14 ani), precum şi documentele care atestă scopul turistic al călătoriei: copie bilet avion, bilet tren, rezervare hotelieră sau, în lipsa acestora, o declaraţie notarială pentru solicitant şi minorul /îi care îl însoţeşte, document în care se va preciza data sejurului, relatează Agerpres.

Documentele trebuie transmite pe adresa de e-mail vacanta2020@pmb.ro având menţionat la subiectul mesajului „Vacanta-zz-ll-aaaa”. Beneficiarilor li se vor comunica, prin e-mail, împreună cu decizia, şi detaliile privind programarea în vederea testării voluntare RT-PCR – oră, dată, clinică şi adresa centrului de recoltare la care a fost programat. Unităţile afiliate au obligaţia, conform contractului, să efectueze testarea RT-PCR şi să transmită raportul testării în maximum 48 de ore de la data şi ora recoltării, atât în limba română, cât şi în limba engleză. În cazul în care solicitantul căruia i s-a aprobat cererea nu s-a prezentat la data şi ora programării, acesta va pierde dreptul de a se testa în cadrul proiectului „Testăm pentru vacanţă”. Rezultatele pozitive ale testării vor fi raportate imediat de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP şi Direcţiile de sănătate publică care vor lua măsurile care se impun.

Articolul precedentNiciun loc în secțiile ATI pentru bolnavii COVID-19 din București; mâine vom avea un nou record, anunță Raed Arafat
Articolul următorBarcelona interzice, de sâmbătă, adunările cu peste 10 persoane