Rogobete (MS), despre Conferința Colegiului Medicilor din Municipiul București: Un eveniment care a adunat un număr impresionat de medici

0
350

Este o onoare să fiu alături de dumneavoastră în cadrul acestui eveniment extraordinar, care a adunat un număr impresionant de participanți, a declarat, miercuri, dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat la Ministerul Sănătății, în cadrul ceremoniei oficiale a celei de-a XI-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București.

„Ministerul Sănătății salută acest tip de evenimente, menite să crească personalisimul resursei umane din Sănătate și să dezvolte, de ce nu, noi skill-uri de comunicare, atât cu pacienții, cât și cu aparținătorii. Astăzi este o zi istorică pentru noi toți și mă bucur că pot să împărtășesc cu dumneavostră această bcuurie. Astăzi, Guvernul României a aprobat lista celor 27 de spitale care vor fi realizate prin PNRR, un proiect de aproape 2,2 miliarde de euro, care, alături de acest tip de evenimente și de investiții serioase în dezvoltarea resursei umane, cu siguranță vor schimba înfățișarea sistemului medical din România”, a precizat secretarul de stat.

Totodată, secretarul de stat a precizat că pentru prima dată în ultimii 30 de ani se va investi și în zona de educație medicală continuă,

„Ministerul Sănătății va lansa în perioada imediat următoare apelul de proiecte pentru construirea a patru centre de excelență, prin care tinerii medici și întreg personalul medical se vor putea pregăti prin training prin simulare, cu tot felul de sisteme de ultimă generație, sisteme performante, menite să crească abilitățile profesionale în domeniu. Aceste patru centre vor fi realizate în parteneriat cu profesioniștii din educația medicală, și anume cu cele șase Universități de Medicină și Farmacie din România”, a declarat dr. Alexandru Rogobete.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a participat, miercuri, la ceremonia oficială a celei de-a XI-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Ajunsă la cea de-a XI-a ediție,  Conferința a Colegiului Medicilor din Municipiul București a devenit cel mai amplu eveniment științific medical dedicat exlusiv medicilor, organizat în România.

În 2023, Conferința Colegiului Medicilor din Municipiul București este centrată pe patru direcții: Tradiție, Dezvoltare, Educație, Aprofundare.

La ediția din acest an s-au înscris peste 11.600 de medici, un record de participanți.

Articolul precedentPeste 11.600 de participanți înscriși la cea de-a XI-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București
Articolul următorOMS: O femeie a murit la aproximativ fiecare două minute în 2020 din cauze care puteau fi prevenite legate de sarcină şi de naştere