7 septembrie – Ziua internaţională a aerului curat

0
251
Încă de acum 13 ani, ziua de 7 septembrie a fost desemnată Ziua internaţională a aerului curat pentru un cer albastru de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), cu scopul de a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește importanța aerului curat pentru sănătate, productivitate, economie și mediu.
„Tema din acest an ”𝐈̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐮𝐧 𝐚𝐞𝐫 𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭” subliniază nevoia urgentă investițiilor, a parteneriatelor și a conștientizării necesității eforturilor comune în soluționarea acestei probleme. Poluarea aerului, în zonele exterioare și în cele interioare, are un impact direct asupra sănătății umane și a ecosistemului.
Poluarea aerului este cel mai mare risc de mediu pentru sănătatea omului, care poate fi prevenit dar pentru aceasta este necesară implicarea tuturor – persoane fizice, guverne și companii private” – transmite Institutul Național de Sănătate Publică.
𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐡𝐚𝐥𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐨𝐥𝐮𝐚𝐭:
  • Limitați mersul pe străzile aglomerate în orele de vârf;
  • Limitați pe cât posibil timpul petrecut în zonele cu trafic aglomerat;
  • Când faceți activitate fizică în aer liber, încercați să faceți exerciții în zone mai puțin poluate;
  • Limitați utilizarea autoturismului personal în zilele foarte poluate;
  • Nu ardeți deșeurile, deoarece fumul care rezultă dăunează sănătății.
Articolul precedentSCUMC: 105 ani de activitate neîntreruptă a Secţiei Clinice Chirurgie 2
Articolul următorMinisterul Sănătății: OMS și FBI vin la Timișoara. Este vizată corupția din sistemul de achiziţii publice