Un român a murit la fiecare opt minute din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore

0
116

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, în contextul protestelor din Bucureşti, că un român a murit la fiecare opt minute din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Mesajul este transmis într-o postare de pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, fiind însoţit de două fotografii, una dintr-o unitate de primiri urgenţe şi alta de la protestele de stradă din Capitală.

„În aceste momente, cu aceeaşi credinţă, sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme severe de COVID-19. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, tot din cauza COVID-19 (184 de pacienţi decedaţi). Din cei 184 de pacienţi decedaţi, 170 erau nevaccinaţi (92%). 1.412 persoane sunt internate la ATI, din care 20 sunt minori. 11.328 de persoane sunt internate pe secţii, din care 325 sunt minori. Acesta este bilanţul COVID-19 din ultimele 24 de ore! Până când??? Vă rugăm: ascultaţi sfatul medicilor”, se menţionează în postare.

Conform aceleiaşi surse, vaccinarea rămâne cea mai la îndemână metodă de protecţie împotriva COVID-19.

„Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”, se mai arată în postare.

Articolul precedentLista localităților cu incidența COVID mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori
Articolul următorCJSU Ilfov: Restricţii în aproape 30 de localităţi cu incidenţa COVID-19 peste 6 la mia de locuitori