Orele de educație fizică, fără mască și doar în exterior, la o rată de infectare de peste 2 la mie

0
619

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la o rată de infectare de peste 2 la mie, cu excepția preșcolarilor, orele de educație fizică se vor putea derula doar în exterior, fără mască de protecție.

„Și în interior până la 2 la mie, și în exterior peste 2 la mie, orele de educație fizică, fără mască de protecție”, a declarat ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că ordinul comun dat de ministerele Sănătății și al Educație privind regulile în școli este în formă finală, însă va fi semnat formal abia după ce va primi undă verde din partea CNSU.

Potrivit ministrului, scenariile stabile sunt în cea mai mare parte cunoscute – astfel, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică cât timp rata de infectare în localitate este mai mică de 6 la mia de locuitori. Când este depășit pragul de 6 la mie, preșcolarii merg în continuare fizic la cursuri, iar elevii intră în online.

Articolul precedentSUA: Reţelele sociale, îndemnate să lupte împotriva traficului de certificate de vaccinare anti-COVID false
Articolul următorCîmpeanu: Sub 6 la mie rată de infectare, creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică