Johnson & Johnson a dezvoltat un vaccin împotriva HIV care nu oferă o protecţie suficientă

0
186

Compania americană Johnson & Johnson a anunţat că rezultatele furnizate de analiza primară a unui studiu clinic de fază 2b au arătat că unul dintre vaccinurile sale dezvoltate împotriva HIV nu oferă o protecţie suficientă împotriva infectării cu acest virus, informează DPA, potrivit Agerpres.

Acest studiu de validare a eficacităţii vaccinului, cunoscut şi sub denumirea de „studiu Imbokodo”, a început în 2017 şi a fost finalizat în 2020. Studiul clinic a inclus aproximativ 2.600 de femei tinere din cinci ţări din Africa Subsahariană.

Compania Johnson & Johnson a anunţat că, în baza acestor rezultate, studiul Imbokodo nu va continua.

Reprezentanţii companiei americane au precizat totodată că un studiu Mozaic de fază 3, care testează siguranţa şi eficacitatea unui alt vaccin anti-HIV, bazat pe o compoziţie diferită şi care este realizat pe bărbaţi care întreţin raporturi sexuale cu alţi bărbaţi şi transsexuali, va fi continuat.

Articolul precedentINSP: 2373 cazuri cu variante ale virusului SARS-CoV-2 care “determină îngrijorare”, dintre care 620 cu Delta
Articolul următorCoronavirus: Franţa vrea să vaccineze cu a treia doză 18 milioane de persoane până la începutul anului viitor