China: Niciun caz de transmitere comunitară a SARS-CoV-2 , pentru prima dată din luna iulie

0
510

China, care s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o recrudescenţă a pandemiei de coronavirus asociată variantei Delta, a anunţat luni că nu a detectat niciun caz nou de transmitere comunitară a SARS-CoV-2 pe teritoriul său, fapt care reprezintă o premieră din luna iulie şi care sugerează că răspândirea virusului este în prezent controlată, informează AFP.

Această ţară, care a controlat în mare parte epidemia începând din primăvara anului 2020, se confrunta din luna iulie cu o nouă creştere a numărului de infectări pe teritoriul ei, în pofida adoptării unora dintre cele mai stricte măsuri sanitare din lume.

Acel focar, detectat pe aeroportul din Nankin, a cuprins apoi aproape jumătate din provinciile ţării, provocând peste 1.000 de îmbolnăviri şi determinând plasarea în carantină a mai multor milioane de locuitori.

A fost cea mai amplă recrudescenţă epidemiologică din China prin prisma extinderii sale geografice după apariţia primelor cazuri de COVID-19 în această ţară, la sfârşitul anului 2019.

Capitala chineză, Bejing, precum şi oraşul Wuhan – care a devenit la începutul epidemiei primul oraş din lume care a impus o carantină strictă pentru cei 11 milioane de locuitori ai săi – au fost deosebit de afectate.

Luni, China nu a raportat niciun caz nou de infectare de origine locală pe teritoriul său, marcând astfel o premieră după data de 16 iulie.

Au fost totuşi înregistrate 21 de cazuri noi „importate”, reprezentând persoane infectate care s-au întors din străinătate.

China implementează o politică de toleranţă zero faţă de noul coronavirus şi demarează acţiuni rapide pentru a controla noile focare, într-o perioadă când varianta Delta, mai contagioasă, se propagă cu rapiditate în Birmania învecinată.

China a folosit mai multe măsuri pentru a controla pandemia, precum carantină, campanii generalizate de depistare a virusului şi aplicaţii mobile de monitorizare a deplasărilor.

Autorităţile chineze impun totodată carantina obligatorie la sosirea pe teritoriul naţional şi au păstrat închise graniţele ţării pentru imensa majoritate a cetăţenilor străini.

În privinţa vaccinării anti-COVID-19, China, ţara cu cea mai mare populaţie din lume, a administrat deja 1,94 miliarde de doze (doar seruri fabricate în ţară), potrivit celor mai recente date oficiale publicate sâmbătă.

În schimb, numărul cetăţenilor chinezi vaccinaţi cu schemă completă nu este cunoscut.

Articolul precedentSJU Sfântu Gheorghe: Vizitarea pacienţilor internaţi la ATI, sistată, pe fondul creşterii cazurilor COVID-19
Articolul următorGCS: 415 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 13 decese, în ultimele 24 de ore