Sorin Cîmpeanu, despre condițiile în care doar elevii vaccinați vor putea participa fizic la școală

0
625

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că o variantă care se discută și care ar putea fi aplicată în cazul în care sunt depistate, după 13 septembrie în clase cazuri de COVID-19 este modelul francez, potrivit căruia doar elevii vaccinați vor continua școala în format fizic.

„Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește din ce în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune.

Ministrul Educației a spus că mai sunt două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele, o decizie fiind luată și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică.

„Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vom face public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane de elevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficiente cu siguranță”, a adăugat ministrul Educației.

Articolul precedentUniversitatea Politehnica, în sprijinul Spitalului „Dr.Victor Babeș” Timișoara
Articolul următorMelbourne: Carantină prelungită cu două săptămâni, însoţită de restricţii de circulaţie