Medici de la SCJU Iași au operat o femeie de 67 de ani cu tumoră cerebrală de cinci centrimetri

0
572

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași au anunțat că o femeie în vârstă de 67 de ani a fost operată de o tumoră cerebrală de cinci centrimetri, care îi punea viața în pericol.

„Femeia de 67 de ani este din Galați și s-a adesat special spitalului nostru după ce a observant că durerile de cap nu-i cedează. În urma investigațiilor medicale s-a descoperit o tumoră cerebrală de aproximativ cinci cm, o tumoră voluminoasă care i-a pus viața în pericol. A fost o intervenție chirurgicală laborioasă, tumora pacientei a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală”, potrivit reprezentanților Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Potrivit acestora, intervenția chirurgicala a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii.

„Meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporție de 90% din cazuri sunt benigne, cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Acestea cresc din o membrană ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni. Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicității niciuna nu este identică cu alta. Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibiltatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecințe majore asupra pacienților, aceștia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte. Le recomandăm pacienților noștrii controale periodice pentru a ține sub observație sănătatea și pentru a nu-și pune viața în pericol”, a precizat Doctor în Neurochirurgie, Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Articolul precedentFranța: Vaccinarea anti-COVID-19 a personalului medical a devenit obligatorie
Articolul următorStudiu: Vaccinul anti-COVID Moderna, eficienţă de aproximativ 93% la şase luni după administrarea a două doze