ANPC:Nu încurajați comerțul pe plajă.Perioadele aglomerate favorizează practicile periculoase pentru sănătate

0
617

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) atenționează asupra produselor consumate în perioada concediilor, sfătuind să nu fie încurajat comerțul pe plajă, iar alimentele să fie alese cu atenție, doar dacă spațiul operatorului economic prezintă încredere și respectă toate normele legale.

Atenționarea ANPC vine în contextul în care zilele acestea se mențin temperaturile extrem de ridicate.

„Știm că foarte mulți dintre dumneavoastră sunteți în concedii. Aveți grijă ce alegeți să consumați, deoarece perioadele aglomerate favorizează specula și practicile periculoase pentru sănătatea dumneavoastră. Alegeți cu atenție produsele pe care doriți să le consumați, doar dacă spațiul operatorului economic prezintă încredere și respectă toate normele legale! Nu încurajați comerțul pe plajă!”, au afirmat reprezentanții ANPC.

Potrivit acestora, cumpărarea de produse alimentare de la vânzătorii ambulanți de pe plajă reprezintă un risc, pentru că
produsele nu sunt depozitate în siguranță, iar cei care le distribuie nu respectă normele de igienă.

„Alegeți să fiți un consumator informat pentru a vă transforma vacanța într-un moment de relaxare și nu într-unul care vă poate pune sănătatea în pericol! Acțiunile ANPC vor continua pe tot parcursul sezonului estival, sens în care îi sfătuim pe turiști să își cumpere cele necesare doar din locuri autorizate”, au atenționat reprezentanții ANPC.

Articolul precedentSpitalul „V.Babeș” Timișoara, despre pacienții cu cancer pulmonar: Să vină la consult de la primele simptome
Articolul următorFranța trece pe lista ”statelor chihlimbar”