Ministrul Educației, susține importanța vaccinării anti-COVID, dar nu este adeptul obligativității

0
562

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu s-a pronunțat clar în favoarea începerii școlii cu prezență fizică, fără scenarii de funcționare, precizând că susține importanța vaccinării anti-COVID, dar nu este adeptul obligativității.

„Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare. Am dreptul să îmi manifest acest optimism (…) Nu sunt adeptul obligativității vaccinării (…) susțin importanța testării în școli, susțin importanța testării, cel puțin în cazul simptomelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Educației a mai spus că în aceste situații testarea este o datorie a statului, prin direcțiile de sănătate publică, și nu a angajatului din sistemul de învățământ, a adăugat ministrul Educației.

Cu privire la învățământul universitar, ministrul a spus că fiecare universitate are autonomie și poate lua măsurile pe care le consideră necesare. Universitățile au datoria să răspundă pentru siguranța studenților.

 

Articolul precedentINSP: Peste 260 de cazuri de infectare cu varianta Delta, confirmate până la 1 august
Articolul următorVIDEO Conf. dr. Anca Pantea Stoian, despre pericolele consumului de zahăr și a produselor bogate zaharuri