Gheorghiță: Vaccinarea adolescenților cu vârste între 12 și 17 ani, din 2 august, cu ser de la Moderna

0
110

Din 2 august începe vaccinarea anti-COVID a adolescenților cu vârste între 12 și 17 ani cu serul dezvoltat de compania Moderna, a anunțat președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță. Pentru fiecare caz este nevoie de consimțământul informat de la părinți, aparținător sau tutorele legal. Este important ca minorul să fie însoțit atunci când vine la centrul de vaccinare. Serul se administrează în două doze, la interval de 28 de zile.

„Pe 23 iulie, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicației de administrare a vaccinului de la Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. Deci, din 2 august se va putea vaccina cu acest vaccin pentru această grupă de vârstă. În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită, începând din 1 august, programarea celor care vor să se vaccineze cu vaccinul de la Moderna. Procedurile și modalitățile de vaccinare sunt similare cu populația de peste 18 ani: schema de vaccinare e nemodificată, constă în două doze administrate la interval de 28 de zile. Minorii trebuie să primească consimțământul informat de la părinți, aparținător sau tutorele legal. E importantă însoțirea minorilor la centrele de vaccinare de către reprezentantul legal. Vaccinarea se face în aceleași centre în care avem vaccin Moderna, inclusiv în cabinetele de medicină de familie în care e distribuit acest vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Articolul precedentCoronavirus:Anticorpii produși de vaccinul Sinovac scad treptat, sub un nivel-cheie, la aproximativ şase luni
Articolul următorGheorghiță: Există un trend crescător al cazurilor generate de varianta virală Delta a SARS-CoV-2