MS: Răniți grav în urma exploziei de la Popești-Leordeni, transferați în Germania

0
470

Doi pacienți rănți grav în urma exploziei de la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni, internați la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” vor fi transferați la o clinică medicală din Germania, a transmis, sâmbătă, Ministerul Sănătății.

”În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei doi pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni. Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Alte trei persoane, rănite în urma exploziei de la Popeşti-Leordeni au fost transferate, vineri, la Spitalul de Urgență Floreasca.

”Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor și legislației în vigoare”, anunță sursa citată.

Şapte persoane au fost transportate, vineri, la spital, dintre care şase cu arsuri şi unul expus la fum, după un incendiu izbucnit la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni.

Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci au necesitat intubare, iar a şasea are arsuri minore.

Articolul precedentIncendiul de la Popeşti-Leordeni: Se recomandă transferul celor doi pacienţi răniți grav în străinătate
Articolul următorGheorghiță, despre evoluția pandemiei COVID-19: E clar că avem o tendinţă de creștere a cazurilor