UPDATE Aproximativ 60% din spitalizările de COVID din UK nu sunt persoane dublu vaccinate

0
243

UPDATE: Consilierul științific al Marii Britanii Patrick Vallance a revenit pe Twitter cu o rectificare spunând că de fapt 60% dintre persoanele internate în spital cu COVID-19 sunt nevaccinate, după ce în cadrul unei conferințe de presă a spus că 60% dintre persoanele internate în spital cu Covid-19 sunt vaccinate complet.

Acesta a corectat astfel o declarație făcută anterior.

„Corectând o statistică pe care am dat-o la conferința de presă de astăzi, 19 iulie. Aproximativ 60% din spitalizările de Covid nu sunt persoane dublu vaccinate, ci 60% din internările provocate de Covid provin în prezent de la persoane nevaccinate”, a spus Patrick Vallance pe Twitter.

Aproximativ 60% dintre persoanele internate în spitalele britanice cu diagnosticul de COVID-19 au fost vaccinate cu două doze împotriva coronavirusului, a declarat luni consilierul ştiinţific principal al autorităţilor din Marea Britanie, Patrick Vallance, transmite Reuters.

„În ceea ce priveşte proporţia oamenilor spitalizaţi care sunt dublu vaccinaţi ştim că este în jur de 60% dintre pacienţii internaţi în spital cu diagnosticul COVID”, a declarat Vallance.

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia începând de luni, zi redenumită „Ziua libertăţii” în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe unii oameni de ştiinţă şi responsabili politici.

Începând de luni în Anglia s-au redeschis sălile de spectacol şi stadioanele la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane pot participa la adunări publice. Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Articolul precedentEXCLUSIV Medicul Adrian Marinescu: A început valul patru al pandemiei și în România
Articolul următorFranţa se confruntă cu un al patrulea val al pandemiei de COVID-19