Coronavirus: Ioana Mihăilă, despre posibilitatea introducerii restricțiilor 

0
63

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că în acest moment nu se discută despre restricții, deoarece incidența cazurilor de coronavirus este scăzută.

„Cred că restricțiile vor viza în primul rând persoanele nevaccinate, dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ar trebui să resticționăm acele evenimente care se desfășoară în spații închise cu un număr mare de participanți, dacă aceștia nu sunt vaccinați. Este doar o ipoteză de lucru, nu ceva care este pe masa Guvernului. Nu este o propunere, pentru că în acest moment cifrele referitoare la incidență sunt bune, așa că în acest moment nu discutăm de restricții”, a explicat Mihăilă, la un post de televiziune.

Ioana Mihăilă a mai spus că „nu cred că masca în aer liber, cel puțin pentru persoanele vaccinate, va fi necesară. Spațiile care au un risc mare de transmitere sunt spațiile închise sau zonele foarte aglomerate. Dar acum, pe cifrele acestea ale pandemiei, nu intră în discuție restricțiile. Cred că trebuie să ne uităm la incidență, la paturi COVID ocupate și la numărul de paturi de terapie intensivă ocupate, atunci când luăm o decizie”, a adăugat ministrul Sănătății.

Ad in title

Aceasta a mai spus că din datele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit de COVID-19.

„Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce știm este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate și niciunul din acei pacienți care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Întrebată dacă se discută despre noi restricții în România, Mihăilă a răspuns: „Trebuie în primul rând noi să fim responsabili și să ne vaccinăm, pentru că atunci nu va fi nevoie de restricții.

 

Articolul precedentCNCAV: Câte doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate de la ultima raportare
Articolul următorMihăilă, despre testarea periodică a personalului medical nevaccinat. Cine suportă costurile testării?