Ministrul Educației crede că valul patru al pandemiei de COVID-19 va fi mai ușor de gestionat în școli

0
53

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că un al patrulea val al pandemiei de COVID-19 va fi mai uşor de controlat şi nu va mai avea influenţe majoare asupra sistemului de educaţie, deoarece foarte mulţi angajaţi din domeniu s-au vaccinat deja.

”În învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare, pentru că la nivel naţional avem o rată de vaccinare diferită de precedentul val, motiv pentru care sunt convins că acest al patrulea val, dacă va veni, va fi mult mai uşor controlabil şi nu va avea influenţe asupra sistemului de educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la un post de televiziune.

Ministrul Educației a mai precizat că, în cazul în care sunt persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID, pentru acestea există varianta testării.

Ad in title

”Insist încă o dată asupra necesităţii şi importanţei vaccinării şi, sigur că da, există posibilitatea ca în cazul în care sunt persoane care nu au dorit să se vaccineze, pentru a putea asigura în şcoli acea stare de siguranţă sanitară, există posibilitatea testării”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat un raport despre COVID-19 la copii şi rolul pe care îl joacă şcoala în transmiterea bolii. Potrivit raportului, în următoarele luni, cazurile de COVID-19 la copii vor creşte probabil mai mult decât la adulţi, care sunt vaccinaţi în număr tot mai mare.

 

Articolul precedentDovada vaccinării anti-COVID-19 va fi obligatorie din 14 iulie pentru intrarea în Malta
Articolul următorLa două săptămâni după relaxare, Olanda reimpune restricții din cauza creșterii cazurilor de COVID-19