Câte solicitări pentru rezolvarea de probleme privind emiterea certificatului digital au fost primite la MS

0
22

Grupul operaţional din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) a primit, până vineri, la ora 11,00, un număr de 8.453 de solicitări pentru rezolvarea unor probleme privind emiterea certificatului digital, informează secretarul de stat în MS, Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) .

Potrivit secretarului de stat, 75,93% dintre acestea (6.419) au fost deja soluţionate de specialiştii MS, 1.082 doar în ultimele 24 de ore.

„Cele mai multe solicitări (4.102) vizau asistenţă pentru emiterea certificatelor digitale şi au fost rezolvate rapid. 1.255 de persoane au completat greşit datele în platforma certificat-covid.gov.ro, iar specialiştii din Grupul Operaţional au corectat aceste date. 705 solicitări au fost de competenţa INSP (introducerea în RENV a dozelor de vaccin administrate în alte ţări). 329 de solicitări au fost rezolvate de Direcţiile de Sănătate Publică şi vizau unele neconcordanţe cu datele din aplicaţia „Corona-Forms”. 28 de persoane au solicitat modificarea unor date personale. Cererile au fost soluţionate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (MAI)”, a scris Andrei Baciu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Ad in title

Baciu spune că la nivelul Grupului Operaţional mai sunt în lucru 2.034 de solicitări: 1.346 pot fi rezolvate doar după ce solicitanţii trimit documentele indicate de cei din Call-center. Dacă în patru zile cetăţenii nu transmit aceste documente în format electronic, sistemul va genera automat câte o notificare pentru fiecare caz în parte. De asemenea, 688 sunt în curs de rezolvare, 459 în analiză la Grupul Operaţional din cadrul Ministerului Sănătăţii, 209 în analiză la Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, 16 au fost transmise spre rezolvare DSP, iar 4 au fost transmise Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Articolul precedentMonitorul Oficial a publicat noi reglementări privind introducerea pe piață a formulelor de lapte
Articolul următorOMS: Legătură „probabilă” între anumite probleme cardiace şi vaccinurile împotriva COVID cu ARN mesager