Sanitas București: Formular de notificare a angajatorilor în legătură cu testarea pentru coronavirus

0
298

Uniunea Sindicală Sanitas București (USSB) a emis un formular pe care salariații din sistemul sanitar de stat îl pot completa pentru a-și notifica angajatorii pentru a le pune în vedere să nu condiționeze prezența la locul de muncă de efectuarea testelor rapide antigenice sau a testelor RT–PCR, făcute pe bani proprii.

Potrivit reprezentanților USSB, orice masură de impiedicare a accesului în sediu a personalului medical, în vederea desfășurării activității sau condiționarea desfășurării activității medicale pretins justificată de lipsa unui test efectuat pe bani proprii este nelegală și abuzivă.

„Prin care va punem în vedere:
– să nu condiționați prezența la locul de muncă a personalului medico-sanitar și auxiliar nevaccinat de efectuarea testelor rapide antigenic sau a testelor RT–PCR efectuate pe bani proprii.
-să permiteți accesul personalului medico-sanitar și auxiliar nevaccinat în sediul unității în scopul desfășurării activității chiar și în lipsa unui test RT-PCR sau a testelor rapide antigenic, cu excepția cazului în care acestea urmează a fi suportate din bugetul dvs”, se arată în notificarea USSB.

Ad in title

În ceea ce privește motivele solicitării, în notificare se arată că nu exista un temei legal care să permită să se procedeze astfel, iar metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată la 30.06.2021, nu reprezintă o prevedere legală, și nici un act administrativ de natură să poată impune anumite obligații, fiind doar un document de lucru care are un caracter de recomandare.

Totodată, în notificarea Sanitas București se precizează că nu a fost emis niciun Ordin al Ministerului Sănătății care să cuprindă prevederi care să prevadă obligativitatea testării personalului medico-sanitar și auxiliar nevaccinat pe banii proprii.

De asemenea, reprezentanții Sanitas invocă mai multe articole de lege.

„Există prevederi legale care nu vă permit să acționați altfel:
-prevederile art. 3 al. 1 Codul muncii – (1)Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Interzicerea accesului în unitate în vederea prestării muncii implică o îngrădire a dreptului la muncă;
-prevederile art. 5 Codul muncii, potrivit cărora o astfel de interzicere constituie o discriminare care are ca efect restrângerea exercitării drepturilor prevăzute în legislația muncii;
– prevederile art. 40 al. 1 lit. c Codul muncii – ‘angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat sub rezerva legalitătii lor’. O măsură prin care i se interzice salariatului accesul în unitate fără efectuarea unui test pe cheltuiala salariatului este o dispoziție nelegală.
-prevederile cap. V lit. c) si d) din Strategia din 27 noiembrie 2020 de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin H.G. nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, garantează gratuitatea și caracterul opțional și voluntar al vaccinării, bazat pe liberul consimțământ, informat”, se arată în aceeași notificare.

Articolul precedentCNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile
Articolul următorGheorghiță, despre valul patru de coronavirus:Discuţia nu este dacă vine, ci când și care va fi amploarea lui