O conductă de apă spartă a blocat activitatea Institutelor Fundeni și „CC Iliescu”.Operațiile au fost amânate

0
55

Toate intervențiile chirurgicale programate vineri și în următoarele zile la Institutul Clinic Fundeni și la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”au fost amânate, după ce ambele spitale, două dintre cele mai mari din București și din țară, au rămas fără apă în urma unei avarii la conductele ce alimentează cele două spitale. Ambele spitale funcționează în aceeași clădire.

”Situația a apărut de dimineață foarte devreme. E o avarie foarte mare, e vorba de conducte de aproape 20 m, care s-au desprins. Infrastructura de sănătate veche de 60 de ani ne face probleme. Toată activitatea e blocata, operațiile sunt perturbate. Nici sterilizarea nu mai funcționează, nici laboratoarele de analize medicale, plus neputința de a te spăla cu apă sterilă la blocul operator pune în pericol siguranța pacienților”, a declarat, la un post de televiziune, prof. dr. Șerban Bubenek, șef Secție Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”.

Ministerul Sănătății: Urgențele vor fi redirecționate 

Ad in title

Ministerul Sănătății  anunță că a fost informat, vineri, că, în jurul orei 1.00, s-a înregistrat o avarie la conductele de apă din cadrul Institutului Clinic Fundeni care afecteză alimentarea cu apă a institutului, precum și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”.

”Potrivit informațiilor primite până la această oră, au fost luate măsurile necesare pentru remedierea avariei, iar echipe tehnice ale Companiei Apa Nova București lucrează în prezent în subsolul institutului la remedierea avarieri. Totodată, în jurul orei 9.00 s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al Institutului Clinic Fundeni în cadrul căreia a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență a necesarului pentru lucrările de reparație”, potrivit unui comunicat al Ministreului Sănătății.

Potrivit sursei citatee, urgențele medicale vor fi redirecționate de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății către alte unități cu competențe.

Articolul precedentVaccinul Johnson & Johnson: Reacţia imunitară a fost de cel puţin opt luni
Articolul următorGCS: 37 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și un singur deces, în ultimele 24 de ore