Marea Britanie:Doar 28 de persoane din 58.000 participante la evenimente-pilot, testate pozitiv cu SARS-CoV-2

0
309

Doar 28 de persoane dintre cele 58.000 care au participat la reuniunile de masă organizate în lunile aprilie şi mai în Marea Britanie în cadrul unor evenimente-pilot au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat vineri seară Guvernul de la Londra, informează AFP.

Pentru a putea să autorizeze din nou în vara acestui an evenimente de masă, Guvernul a permis organizarea în primăvara acestui an a nouă mari evenimente cu măsuri anti-COVID-19 relaxate. Printre acestea s-au aflat meciuri de fotbal pe stadionul Wembley, gala Brit Awards la O2 Arena din Londra, finala cupei mondiale de biliard şi mai multe evenimente la Liverpool – inclusiv o petrecere rave.

Toţi participanţii au trebuit să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 realizate cu cel mult 24 de ore înaintea acelor evenimente, iar unele dintre ele nu impuneau nici norme de distanţare socială, nici obligativitatea de purtare a măştii sanitare.

„Niciun focar important nu a fost identificat de echipele de sănătate publică şi de sistemele lor de monitorizare pentru niciunul dintre evenimente”, a anunţat Guvernul britanic.

Dintre persoanele testate pozitiv, 11 au fost identificate drept „potenţial” infectate în timpul unuia dintre evenimente, în timp ce alte 17 ar fi fost infectate în timpul unui eveniment sau într-o perioadă apropiată de acesta.

De atunci, numărul infectărilor a reînceput să crească în Marea Britanie, fenomenul fiind alimentat de varianta Delta a noului coronavirus, detectată iniţial în India şi care este mult mai contagioasă.

Articolul precedentSankt Petersburg: 107 decese asociate COVID, cel mai mare bilanţ înregistrat în ultimele 24 de ore în Rusia
Articolul următorNoul contract-cadru, aprobat de Guvern. Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie