EMA a aprobat producția vaccinului anti-COVID Johnson & Johnson la o fabrică din Italia

0
318

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat, vineri, că a aprobat producția vaccinului anti-COVID Johnson & Johnson la o nouă fabrică din Italia, pentru a accelera aprovizionarea Uniunii Europene cu acest ser, relatează Reuters.

Aprobarea a venit în contextul în care UE a declarat că Johnson & Johnson era așteptat să rateze obiectivul său de aprovizionare în statele membre pentru al doilea trimestru.

Fabrica italiană, situată în Anagni și operată de corporația cu baza în SUA Catalent, va ajuta la umplerea flacoanelor și la ambalarea vaccinului dezvoltat de J&J, a declarat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Anterior, guvernele UE au cerut Johnson & Johnson cel puțin din ianuarie să utilizeze fabrica italiană pentru îmbutelierea vaccinurilor Johnson & Johnson produse în Europa, dar cererea pentru aprobarea fabricii italiene a fost depusă abia săptămâna trecută, pe 18 iunie.

Johnson & Johnson are o fabrică de vaccinuri în Leiden, în Olanda, operată de unitatea sa Janssen.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că executivul UE a salutat aprobarea fabricii italiene, deoarece ar putea ajuta la accelerarea producției și a vaccinărilor.

Johnson & Johnson s-a angajat să livreze anul acesta blocului comunitar 200 de milioane de doze, dintre care 55 de milioane până la sfârșitul lunii iunie. Până în acest moment, a livrat mai puțin de 15 milioane de doze.

EMA a declarat, vineri, că recomandarea sa de a permite producția la sediul italian nu are nevoie de aprobarea formală din partea Comisiei Europene, iar instalația poate deveni operațională imediat.

Articolul precedentGuvernul discută sâmbătă contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale pentru 2021-2022
Articolul următorGheorghiță, despre scăderea numărului celor care se vaccinează anti-COVID:Credem că este o situație temporară